Elsősegély doboz

Elsősegély doboz

5 dolog, amit mindenképpen vigyünk magunkkal nyaralásra

2017. augusztus 09. - Elsösegélydoboz

Nyár közepén, a nyaralások időszakában a legfontosabb, hogy felhőtlenül tölthessük a pihenésre szánt időt. Előfordulhat azonban, hogy bajba kerülünk. Ebben az esetben (és egyébként a hétköznapokban is) hasznos egy jól felszerelt elsősegélydoboz. Segítünk, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket mindenképpen célszerű magunkkal vinni a nyaralásra.

elsosegely_1.png

Mivel kevés hely áll rendelkezésre, fontos, hogy a legszükségesebbeket tartalmazza a csomagunk. Akár tengerparti nyaralást terveztünk, akár hegymászást, vannak dolgok, amik nem maradhatnak otthon. Ilyen például a fájdalomcsillapító, a gyomorrontás elleni gyógyszer, a kálcium és a magnézium. Különösen igaz ez akkor, amikor külföldre utazunk, és nem tudjuk sem az anyanyelvünkön, sem semmilyen más idegen nyelven elmagyarázni a patikában, hogy hasmenésre szeretnénk valamilyen gyógyszert.

Nyár lévén ne maradjon otthon a naptej, de ha kevésnek bizonyul és leégünk, hasznos a vízbázisú, antibakteriális, antivirális, hűsítő és fájdalomcsillapító hatású Water-Jel. Többféle kiszerelésben elérhető, válasszuk azt, amelyik a leginkább megfelelő számunkra (pl. hely tekintetében).

Utazáshoz a drogériákban kapható mini kiszerelésű piperecikkekhez hasonlóan a Water-Jel is megvásárolható 3x4g-os vagy 6x4 g-os kiszerelésben. A tasakokban ugyanaz a víztiszta zselé található, amely bármilyen égési sérülés tüneti kezelésére alkalmas, legyen szó tűz okozta égési sebről, vegyi anyag okozta égésről vagy egyszerű napégésről.

Ha autóval indulunk nyaralni, akkor a KRESZ által előírt tartalommal összeállított autós egészségügyi doboz szükséges, amely tartalmazza a legszükségesebb kötszereket többféle méretben, a fertőtlenítő oldatot vagy párnát, sebtapaszt, használati utasítást, stb. Egyszeri kiadás, legalább három évre letudhatjuk az elsősegély felszerelést, nem csupán a nyaralásra. Ha nem saját autóval indulunk útnak, elegendő lehet pl. a motoros elsősegély csomag is.

Az is jó megoldás, ha az összeállítandó elsősegély felszerelésünk alapját is a gyárilag, autókba összeállított csomag tartalma adja. Arra kell csupán figyelni, hogy a fertőtlenítő szer szavatossági ideje 3 év, a kötszereké pedig 5, így célszerű időnként ellenőrizni, egyébként nincs vele teendőnk. Szerencsés esetben érintetlenül vesszük elő minden alkalommal, amikor valaminek lejár a szavatossági ideje.

Szintén nagyon jó szolgálatot tehet mind kihűlés, mind pedig túlmelegedés ellen a szuperkönnyű, nagyon kis helyet foglaló kétoldalú izolációs fólia is. Nyaralás során is kerülhetünk olyan helyzetbe, ahol szükség van az optimális testhőmérséklet megtartására.

A bejegyzés trackback címe:

https://elsosegely-doboz.blog.hu/api/trackback/id/tr5612730368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása